viernes, 25 de noviembre de 2011

- Què és internet?
Internet és una xarxa pública i global d'ordinadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets
Internet és la unió de milions de subxarxes; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet.
Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic.

- Orígens

Té orígen militar, va nèixer als Estats Units perquè en el cas del temut atac soviètic, poder mantenir les comunicacions i, sobretot, que l'estructura de defensa no trontollés si l'enemic aconseguia destruir algun dels punts de la xarxa de defensa. En aquest últim element hi ha un dels aspectes que han resultat claus en el creixement i popularització de l'actual Internet i que fa que sigui indestructible.


- Què es necessita per a connectar-se
Per connectar-te necessites un dels serveis que utilitzas Internet com a mitjà de transmissió i que ha tingut més èxit, és la World Wide Web ( WWW ). La WWW és una eina de treball que permet crear i llegir textos a través d'una xarxa que intercomunica a tots els usuaris d'Internet del món. La web, basada en el concepte de l'hipertext
 


- Serveis que ofereix la xarxa
World Wide Web [WWW]
Les pàgines web són la part més visual de tota la xarxa. La combinació de text, gràfics, so, animacions, vídeo... converteix aquest servei en tot un espectacle per als nostres sentits. La WWW es basa en la capacitat d'enllaçar la informació que conté una web mitjançant hipertext, obra del científic europeu Tim Berners-Lee, autor del llenguatge HTML.
Per poder visualitzar una pàgina web es necessita un programa que interpreti aquest llenguatge, el navegador. Els programes d'aquest tipus més estesos són l'Explorer de Microsoft i Nestcape Navigator.

Correu electrònic

Juntament amb la WWW, el correu electrònic és un altre dels serveis més utilitzats en Internet. Gràcies a ell, és possible enviar missatges a qualsevol persona del món que disposi d'un compte en Internet. Un missatge pot contenir, a part del propi text, imatges i fins i tot fitxers adjunts. De fet, alguns dels virus més estesos han utilitzat aquesta via per introduir-se en les màquines dels usuaris. 

Per enviar i rebre missatges de correu electrònic es necessita un compte d'email. El programa més estès és el Outlook de Microsoft, encara que existeixen molts altres programes que funcionen tan ben o millor que aquest, com Eudora o Pegasus Mail.

Transferència de fitxers (FTP)

En Internet és possible trobar grans quantitats de programes i fitxers emmagatzemats en ordinadors accessibles mitjançant el protocol FTP. Per accedir a aquests fitxers és necessari utilitzar una aplicació que utilitzi aquest protocol, com l'Explorador de Windows, el conegut CuteFTP o el WSFTP. En l'actualitat, des del mateix navegador també es pot accedir a aquests ordinadors, canviant l'etiqueta http:// per la de ftp://, encara que la velocitat i fiabilitat de la connexió és menor que utilitzant programes específicament dissenyats amb aquesta finalitat.
Amb tants fitxers emmagatzemats en ordinadors diferents, el problema pot ser trobar allò que es busca. Amb la intenció de solucionar aquest problema es va crear Archie, una base de dades que disposa d'informació sobre els programes i la seva localització dins d'Internet.
Grups de Notícies [Newsgroups]

Cadascun d'aquests grups està format per persones que desitgen intercanviar missatges entre si, sobre una temàtica determinada. El funcionament d'aquests grups és semblat al d'un tauler d'anuncis: algú “penja” un missatge que és llegit per la resta d'usuaris, que al seu torn pot contestar a aquest missatge o deixar nous comentaris per al grup.

Arrakis disposa del seu propi servei de “Notícies” en l'adreça news.arrakis.es

Per accedir a qualsevol grup de news es poden utilitzar programes especialitzats, com News Pro i FreeAgent, encara que els programes més habituals per a la navegació o el correu també són capaços de gestionar aquest servei.

IRC [Internet Relay Xat]

Les xerrades (converses mitjançant el teclat en temps real), és un altre dels serveis d'Internet que causa furor, i no només en el sector més jove d'usuaris. Gràcies a programes de IRC com l'estès mIRC, és possible “parlar” amb persones de tot el planeta, sempre que es connectin als servidors disposats a aquest efecte. Arrakis disposa d'un servidor de xat, que es troba en irc.arrakis.es

Els servidors de IRC s'organitzen en canals, cadascun amb la seva temàtica i interès concret. Cada servidor disposa d'una llista de canals, i encara que tinguin el mateix nom.
- Estructura de la web 
Abans de començar a dissenyar el lloc web cal organitzar-ho i per a això cal tenir clar quins 
seran el propòsits de la creació web, els seus continguts i l'audiència potencial de la qual disposarà. El que va a determinar l'estructura de la web seran en gran mesura els continguts; ells ens han d'indicar quins tres tipus d'estructura són els més adequats:

Estructura d'arbre o jeràrquica: A partir d'una pàgina de benvinguda o portal (arrel) s'obren unes seccions (branques) que al seu torn contenen múltiples pàgines web (fulles)

Estructura lineal: A partir d'una pàgina de benvinguda o portal succeeixen les següents pàgines una després d'una altra com si es tractés d'un llibre.


Estructura en xarxa: Les pàgines que formen el lloc web s'enllacen unes amb altres segons els seus continguts en una espècie de xarxa en la qual no s'aprecia cap tipus de jerarquia.


- Elements que componen la URL 
Una URL (Uniform Resource Locator) identifica un document (HTML o no) a la xarxa.


Les parts que componen la URL són:

Protocol (http://): El mecanisme que ha d'utilitzar el navegador per accedir a aquest recurs. Totes les pàgines web utilitzen http://. Les pàgines web segures (per exemple les dels bancs i les dels serveis d'email) utilitzen https:// (s'afegeix una lletra s).


Servidor (www.paginaweb.es): Es tracta de l'ordinador en el qual es troba guardada la pàgina que es vol accedir. Els navegadors són capaços d'obtenir l'adreça de cada servidor a partir del seu nom.
Ruta (/xhtml/capitulo4.html): camí que s'ha de seguir, una vegada que s'ha arribat al servidor, per localitzar el recurs específic que es vol accedir.
Per tant, les URL no només identifiquen de forma única a cada recurs d'Internet, sinó que també proporcionen als navegadors la informació necessària per poder arribar fins a aquest recurs.


La majoria d'URL són tan senzilles com la URL mostrada anteriorment. No obstant això, existeixen URL complexes formades per més parts.

- Programes de navegació 

Un navegador o navegador web és una aplicació que opera a través d'Internet, interpretant la informació d'arxius i llocs web perquè puguem ser capaços de llegir-la, (ja es trobi aquesta allotjada en un servidor dins de la World Wide Web o en un servidor local).
Aquí en tenim uns exemples:
Firefox 
Navegador web basat en Mozilla, potent, ràpid i molt útil per els qui desenvolupem pàgines web. 
Mozilla 
Configura Mozilla per a una navegació òptima en menys de cinc minuts. 
Netscape 7 

Navegador de gran qualitat i rapidesa que aconsellem col·locar com a explorador per defecte. 
Flock, navegador social 
Un navegador basat en Mozilla, com Firefox, que explota diverses possibilitats de les xarxes socials d'Internet. 
Navegador Opera 
Una qüestió d'estil? Podrà ocupar el lloc d'altres navegadors més utilitzats? 
Camí Browser 
Navegador web per Mac US X 10.3 o posterior, que té una interfície de disseny Macintosh. 
Safari per Windows 
Un navegador de Web, creat per Apple, que ara també es distribueix en versió Windows. 
Internet Explorer 7
La nova versió del navegador de Microsoft està disponible com a actualització de Windows. Canvia la interfície d'usuari, ara amb noves funcionalitats. 
Navegador de manera text Lynx 
Un navegador de la web que funciona en manera text, sense imatges. 


- La barra de navegació - Pràctica de navegació per diferents webs 

miércoles, 23 de noviembre de 2011

Presentació amb el Photosnack



Avui, hem fet una presentació amb les fotos de la sortida de Montserrat utilitzant l'eina del Photosnack. Encara que hi ha més pàgines web que ens faciliten la mateixa opció com per exemple: Imageloop, My Pick, Empressr...
La qüestió es que totes ens permeten fer una presentació multimèdia, on-line. Nosaltres hem utilitzat, el Phostosnack, fent-nos un compte per poder accedir, i així seleccionar les fotos que volem i pujar-les. Finalment, quan es carrèga, seleccionem el mètode de presentació i com sempre seleccionem l'opció Embed i ho enganxem el bloc. I així es fa una presentació al Photosnack.

viernes, 18 de noviembre de 2011

Activitats Windows XP


Aquestes són les meves activitas del Windows XP pujades al Issuu, per això hem hagut de crear un compte Issuu, i pujar-hi el document word, esperem que es carregui, i llavors fem el mateix procediment que amb el de el Slideshare.

miércoles, 2 de noviembre de 2011

Sistemes Operatius.

SISTEMES OPERATIUS
Aquest és el meu powerpoint dels sistemes operatius, l'he pujat al bloc gràcies a l'ajuda de SlideShare, ja que pujant-lo en aquesta pàgina ens dóna l'opció < > Embed, copiem l'adreça HTML, i anem al bloc, on justament hi esta la mateixa opció, Modifica L'HTML, allí i copiem l'adreça i tornem a l'apartat de redacta. On hi apareixèra un enllaç anomenat Sistemes Operatius i la finestreta del powerpoint pujat a SlideShare.

jueves, 6 de octubre de 2011

ELS PERIFÈRICS

3. Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa:
Unitat central de procés (UCP): s’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions per a això. Hi podem distingir:
-Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.
-Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador en funció de les instruccions.
-Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat de les seves operacions.

4. Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.
Actualment s'instal·len processadors Intel, AMD i Dual Core.

5. Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.


El ordinador, disposa d'uns dispositius que l'ajuden a connectar-se amb l'exterior. Podem classificar-los en:


-Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador. Alguns exemples de perifèrics d’entrada són: teclat, ratolí, escàner, micròfon o càmera digital.


-Perifèrics de sortida: són dispositius que utilitza l’ordinador per extreure la informació; Alguns exemples són: Monitor, impressora o plòter.

-Perifèrics d’entrada i sortida: Compleixen les funcions d’enviar i rebre 
dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida 
que s’anomenen d’emmagatzematge. Alguns exemples de perifèrics d’entrada/sortida són: mòdem, discos flexibles, llapis de memòria, USB, targeta de xarxa, targeta de so...


PERIFÈRICS MODERNS:








                     AirMouse-------> 130$
       


<--Ratolí òptic: 120.74€                                    




 








             
 Teclat informàtic PS3 36,95--->


                                        







<----Teclat Virtual: 100$                   

















<--MONITOR TÀCTIL: 224€                          






 El Monitor 3M Display M2256PW ---> 1.232




<---IMPRESSORA DE PAPER  CONTINUU: 1500
                       


                                  



    IMPRESSORA LEXMARK GENESIS---> 399





         






<-----PENDRIVES PULSERA:20€   












<----PENDRIVES SUSHI: 68


6.Com es pot classificar el software? Quines diferències trobes entre els diferents
grups?

Dins del software podem fer la classificació següent:
-Software de sistema: aïlla en la mesura del possible els detalls específics de l’ordinador particular. Aquest grup de programes és constituït principalment per:

~Sistema operatiu: és la base software de qualsevol ordinador, permet treballar amb l’ordinador i s’hi instal·la la resta de tipus de software.
~Drivers o controladors de dispositius: programes que permeten que el sistema operatiu es comuniqui amb els perifèrics.
~Software de desenvolupament: programes que permeten crear altres programes (eines que ajuden un programador a escriure un software nou). Se solen conèixer amb el nom de llenguatges de programació i n’hi ha una multitud en l’actualitat (per exemple: Java, C##, C++, Pascal, Cobol, PHP, ASP, etcètera).
~Software d’aplicació: programes que s’executen sobre el software de sistema i permeten que els usuaris facin tasques específiques (processadors de textos, bases de dades, fulls de càlcul, presentacions, Internet, compressors, programes educatius, finances, etcètera).

jueves, 29 de septiembre de 2011

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?

INFORMÀTICA:
-Definició viquipèdia.
ARQUITECTURA D'ORDINADORS:
L'arquitectura d'ordinadors és la forma de seleccionar i interconnectar components del maquinari per crear ordinadors segons el rendiment i el cost.
-El model en el que es basen els ordinadors actuals es l'arquitectura de Von Newmann.


JOHN VON NEUMANN:       

(Budapest 1903- Washington 1957) 



científic, físic i matemàtic. Considerat per alguns com un dels més importants c

ientífics del segle XX.
Fou un dels iniciadors i percusor del primer ordinador, per als que va definir un bit com a unitat de memòria.Va ser conseller de les Forces Armades a la Segona Guerra Mundial i va contribuir a la fabricació de la bomba d'hidrogen.

















LLENGUATGES DE PROGRAMACIÓ:
El llenguatge de programació és un llenguatge informàtic utilitzar per controlar el comportament d'una màquina, normalment amb un ordinador.
Existeixen milions de llenguatges de programació; Els més utilitzats són: ACM, C, C++,C#, i 

JAVA.















XARXES: Són un conjunt d'ordinadors interconnectats. La seva principal funció és compartir recursos de la informació en la distancia, assegurar la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió, i reduir el cost d'aquestes accions.
Hi ha dos tipus de xarxes(segons el nivell en què es duu a terme l'informació):
MODEL OSI: Estructura la xarxa en 7 capes
MODEL TC/IP: Redueix la estructura en 4 capes.


SISTEMES OPERATIUS: 

És el conjunt de diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador.
Les seves funcions són: 
1.Gestionar les transferències d'informació d'internet. 
2.procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors. 
3.controlar l'execució de programes amb la detecció d'errors. 
4.encadenat automaticament les feines. 
5.carregar i descarregar els programes segons la funció de l'espai de memòria.
Els més importants són:
Windows, GNU/Linux, Mac OS X, Solaris.






INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL:
La intel·ligència artificial  és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament de màquines que permet prendre decisions intel·ligents o, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.








viernes, 16 de septiembre de 2011

BENVINGUTS AL MEU BLOC

Hola, em dic Patricia i sóc una estudiant de 4t ESO a la optativa d'informàtica, amb aquest bloc m'avaluaran la nota d'informàtica. Principalment aquesta optativa ens ensenya a fer un bon ús de la informàtica i a saber més coses, com per exemple, crear un bloc. En aquest bloc faré les activitats i exercicis que demani el professor de la optativa.
El meu bloc es diu "Big Girls Don't Cry", perquè m'encanta aquesta cançó, la canta la cantant de Black Eyed Peas, Fergie; i des de sempre m'ha encantat aquesta frase, que traduïda al català significa: "Les Noies Fortes No Ploren" una frase que avui en dia ens fa falta a molts i a moltes i més amb la nostra edat.
He posat la aquesta foto amb el significat de que en la nostra vida no tot sera un camí de roses i que abans de trobar el nostre príncep blau haurem de trobar-nos amb uns quants gripaus.
He agafat la informàtica perquè vull estudiar un batxillerat Humanístic-Social, perquè vull arribar a ser una gran periodista.
Em considero una noia treballadora divertida i molt alegre; M'agrada molt la música, no puc passar un dia sense escoltar, ni cantar (També motiu pel que el nom del meu bloc es el títol d'una cançó)

Espero que us agradi molt :)

Patricia Romero